Maan in Waterman

April 2001 verscheen een cd met 14 eigen composities voor synthesizer, piano, viool en saxofoon:


Klik op een titel om de eerste 20 seconden te beluisteren.
De volgende drie nummers kun je helemaal beluisteren:

2. French orchestra  4:14
6. Music box  2:54
13. Terugkeer  3:40
Op al deze muziek rust copyright. De cd kwam tot stand met financiŽle steun van de Stichting PodiumKunstWerk.Enkele fragmenten uit het bijbehorende boekje:

Maan in Waterman

Ik was ongeveer drie jaar oud en sliep bij mijn moeder in bed. Het was midden in de nacht, het gordijn stond een beetje open waardoor het maanlicht naar binnen kon schijnen. Op de muur tegenover het bed zag ik ineens een meisje van mijn leeftijd staan. Ze kwam uit Afrika. Ze stond temidden van andere meisjes en ze lachte naar me. Ik zei tegen mijn moeder dat ik een meisje zag staan. Ze antwoordde slaperig: "Dat komt door de maan. Ga maar weer slapen."
Het volgende moment was het meisje verdwenen.

Toch hebben we elkaar gezien. Dat kwam door de maan.

Hoewel mijn muziek verre van Afrikaans klinkt, denk ik wel eens dat wij, het lachende meisje op de muur en ik, deze muziek samen gemaakt hebben. Ik kan niet bewijzen dat het niet zo is.

Muiziek

In de derde klas van de lagere school moesten we eens een verhaaltje uit ons taalboek afmaken. Het ging over muizen die in de muziekkoepel in het park muziek maakten. Ik zat telkens naar de tekening in het boek te kijken. Al die muizen die zo leuk muiziek maakten in die muiziekkoepel. Het woord muziek kwam wel zeven keer voor in mijn verhaaltje, alleen stond er telkens "muiziek" in plaats van "muziek". En toen ik mijn schrift terug kreeg stond daar zeven keer een dikke rode streep door.
Ik vind het niet erg als u mijn nummers muiziekjes noemt. Ik heb ze tenslotte met de computermuis gemaakt.

Dorina Kamstra

Ik ben geboren op 16 mei 1963, met de maan in Waterman.
Al van jongs af aan ben ik dol op muziek. Na een eerste valse start aan het conservatorium ben ik in 1989 opnieuw naar het Groninger conservatorium gegaan met als hoofdvak piano. Na het eindexamen in 1995 heb ik mij toegelegd op het zelf maken van muziek met behulp van synthesizer en computer. De nummers zijn spelenderwijs ontstaan.U kunt de cd bestellen door overmaking van Ä 11,- (incl. portokosten) op giro 6169379 t.n.v. D.G.M.Kamstra onder vermelding van "Maan in Waterman".
Sinds oktober 2004 is de cd tevens ondergebracht bij het Rallehond recordlabel.